Familieberichten


Hans Muller  1937-2015

Muller , Hans [2]

Op woensdag 1 juli is op 78-jarige leeftijd Hans Muller overleden. Na een succesvolle operatie aan de kransvaten in september en een voorspoedig herstel, is hij sinds eind januari steeds ernstiger ziek geworden. Woensdagmiddag ging hij heel snel achteruit. Met dit verlies  wordt het rijtje van spelers van de vaste kern uit de eerste kampioensjaren van AZ&PC inmiddels wel erg kort.

Hans Muller kwam in het begin van de 60-er jaren van De Dolfijn (Amsterdam) over naar AZ&PC. Hij was zeer bevriend met name met Fred van Dorp en Wim Mosterd. Hans was toen wellicht de eerste speler in Nederland die om vriendschaps- en carriereredenen naar een andere club overstapte.

Hans Muller nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen, in 1960 en 1964.. Hij eindigde met het Nederlands team beide keren op de achtste plaats. Door de Nederlandse boycot van de Olympische Spelen in Melbourne miste Hans Muller zijn eerste Olympische Spelen (1956, Melbourne). Daarna fungeerde Muller onder bondscoach Harry Vriend als teammanager. Hans Muller is jaren voorzitter geweest van het sportgenootschap De 144 en werd in 2002 erelid.

Hans volgde AZ&PC de laatste jaren enigszins op afstand, maar heeft toen toch steeds in belangrijke mate bijgedragen aan het overeind houden in financiële zin van onze heren selectie.

Hans Muller werd op woensdagmorgen 8 juli begraven. Daarbij belangstelling van vele oude sportmakkers, (mede)bestuurders enz.


Gerrit Streefkerk  1938-2015

Streefkerk , Gerrit 

Op 7 juni is op 76-jarige leeftijd Gerrit Streefkerk overleden.

Gerrit is op 27 maart aangereden op zijn fiets en heeft sindsdien in het ziekenhuis gelegen.

Na weken van onzekerheid en hoop heeft de familie hem in de nacht van zaterdag op zondag vredig in kunnen laten slapen.

Wij wensen zijn echtgenote Anny, kinderen Herman en Annette, alsmede de kleindochters Sophie en Eva heel veel sterkte toe!

De crematie vond plaats op 12 juni in het crematorium Amersfoort.


Hennie Treffers 1927-2015

Op 4 juni is op 88-jarige leeftijd overleden Hendrika Treffers - van Daatselaar, weduwe van Frits Treffers.

De crematie vond plaats op 11 juni in het crematorium Amersfoort.


Geb Visser 1948-2015

Op 23 april j.l. is op 66-jarige leeftijd Geb Visser overleden.

Geb kwam naar wedstrijden kijken toen zoon Jasper in snel tempo van jeugdspeler tot speler van Heren 1 opbloeide. Een trotse vader.

Toen Jasper naar de USA vertrok, voor goed, zoals inmiddels is gebleken, bleef Geb wedsrijden van Heren 1 met een zekere regelmaat bezoeken. Een goed moment ook om met meerdere AZ&PC-ers nog even bij te kletsen.

We wisten dat Geb ziek was. Maar we zullen zijn aanwezigheid missen.