Nieuws

 • 12 september 2015

  NIEUWE WEBSITE !!!

  Er is een nieuwe website voor ZPC-AMERSFOORT !

  » Lees meer
 • 19 juni 2015

  NJJK groot succes voor AZ&PC

  Afgelopen weekend stond het Pieter van den Hoogenband zwemstadion centraal voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen. In Eindhoven kwam AZ&PC met een brede selectie aan de start. Met ruim meer dan 90 starts zwom de selectie van Tom Rikhof en Atie Pijtak zich naar de 1e plaats in de medaille spiegel. Tijdens het toernooi zijn er zeer oude records verbroken door Kirill Hrabcuns en Caspar Corbeau. Caspar is speciaal voor dit toernooi uit de USA gekomen om namens AZ&PC te mogen uitkomen.

  » Lees meer
 • 13 mei 2015

  NMR voor Larissa Brak tijdens ONMK lb

  Tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen lange baan te Eindhoven is AZ&PC knap op een 4e plaats geëindigd in het medailleklassement. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion wonnen Atie Pijtak-Radersma en Larissa Brak meerdere gouden medailles

  » Lees meer
 • 26 april 2015

  4e AZ&PC clinic een groot succes!

  Op zaterdag 25 april 2015 stond de 4e en een na laatste AZ&PC zwem clinic van het seizoen op het programma. Gedurende deze clinic werd de borstcrawl behandeld, in 4 stations met specifieke aandacht op essentiële onderdelen van de slag per station. Ruim 60 jeugd zwemmers uit de regio kwamen in de vroege ochtend naar Amersfoort voor een 2 uur durende clinic.

  » Lees meer
 • 11 april 2015

  Wedstrijdverslag Swimcup/NK Eindhoven- Dag 4: Brons voor Dekker (incl. Junior Swimcup)

  Na 4 dagen racen blikken wij met Tom Rikhof terug. ‘Op dag 4 kwam er eindelijk nog een bronzen medaille bij voor AZ&PC. Ten opzichte van het NK korte baan hebben wij minder medailles behaald. In de series mogen er geen fouten gemaakt worden en kan er niet rustig aan gedaan worden. Dit kan net het verschil zijn tussen plaatsing in de A of B-finale of tussen een medaille of geen medaille. Dat is lastig maar onze zwemmers gingen er goed mee om. Ondanks dat we maar 2 medailles hebben behaald, hebben veel zwemmers vooruitgang geboekt. Ben Schwietert heeft laten zien dat hij in de top thuishoort. Jammer dat Ben net de Europese Spelen mis liep. Nu is het tijd om de balans op te maken en moeten we hard werken richting juni waar nog enkele belangrijke wedstrijden aankomen waar we met AZ&PC aan deelnemen’ aldus Tom Rikhof.

  » Lees meer
 • 10 april 2015

  Wedstrijdverslag Swimcup/NK Eindhoven- Dag 3: Geen medailles (incl. Pietercup)

  Op dag drie van de 11e editie van de SwimCup behaalde geen van onze AZ&PC-zwemmers het podium. Kasper Leeuw had na de ochtendsessie de beste papieren voor een medaille. Helaas verliep het toch anders. Naast de senioren kwamen ook de minioren aan de start bij de Pieter Cup. Stijn Zwart won op een overtuigende wijze het goud.

  » Lees meer
 • 09 april 2015

  Wedstrijdverslag Swimcup/NK Eindhoven- Dag 2: Titel voor Beimin

  Op dag 2 van de 11e editie van de Swimcup behaalde Fabian Beimin de titel op de 200m vlinderslag. Met een persoonlijk record zwom hij op een overtuigende wijze naar de overwinning.

  » Lees meer
 • 08 april 2015

  Wedstrijdverslag Swimcup/NK Eindhoven- Dag 1: Ben mist Europese Spelen op een haar!

  Donderdag 2 april was het voor AZ&PC dan zo ver. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion werd de Swimcup/NK georganiseerd. Tijdens de 11e editie van de Swimcup mocht AZ&PC kennis maken met een sterk internationaal deelnemersveld. Zo kwamen onder andere olympisch kampioen Camaron van den Burgh en Laszho Cech aan de start. Hieronder ziet u het wedstrijdverslag van dag 1.

  » Lees meer
 • 01 april 2015

  AZ&PC klaar voor de Swimcup/NK

  Vanaf donderdag 2 april tot en met zondag 5 april worden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de Swimcup/NK gehouden. Onder leiding van Tom Rikhof komen 11 heren en 7 dames aan de start. De zwemploeg van hoofdcoach Tom Rikhof komt in totaal 69 maal aan de start.

  » Lees meer
 • 28 maart 2015

  Thijs van Hofweegen wint Zwemcompetitie Gehandicapten

  AZ&PC’er Thijs van Hofwegen won afgelopen zaterdag tijdens de finale competitie ronde de titel bij de zwemcompetitie gehandicapten. In het Sloterparkbad vond zowel de finale ronde competitie voor het reguliere zwemmen als de finale ronde voor de gehandicapten competitie plaats.

  » Lees meer
 • 26 maart 2015

  Stem Loekie van Huissteden naar 'Clubheld van de Amateursport

  Loekie van Huissteden is genomineerd als 'clubheld van de amateursport', een wedstrijd georganiseerd door het Algemeen Dagblad. De tussenstand voor Amersfoort vind je hier https://www.adclubheld.nl/tussenstand/dv/gemeente20165. Je ziet dat Loekie nog wel wat stemmen kan gebruiken! Heb je nog niet gestemd doe het dan snel. Voor wie Loekie niet kent:

  » Lees meer
 • 17 februari 2015

  Stem op Lisa den Braber!

  AZ&PC paralympiër Lisa den Braber is in de gemeente Haarlemmermeer genominerd voor SportTopper van het jaar. SportToppers is de jaarlijkse verkiezing van Haarlemmermeerse sporters die in het voorgaande jaar een topprestatie hebben geleverd. Dit jaar is het de tiende editie en daarmee een jubileum.

  » Lees meer
 • 12 februari 2015

  AZ&PC geeft een succesvolle schoolslag clinic

  Zaterdag 8 februari werd in het Sportfondsenbad een schoolslag clinic georganiseerd door de senioren zwemmers van AZ&PC. Maar liefst 55 jeugdzwemmers uit de regio kwamen bijeen om een zwemclinic te krijgen van Nederlands recordhoudster Lia Dekker en meervoudig N(JJ)K medaille winnaar Kasper Leeuw en Wietse Waninge.

  » Lees meer
 • 01 februari 2015

  NJJKkb 2015 Amsterdam- Sessie VI&VII- Europees record voor Lisa Kruger

  Op dag 4 van de NJJK heeft AZ&PC 4 nationale titels veroverd! Met een Europees Record en twee nationale titels sloot paralympiër Lisa Kruger het toernooi namens AZ&PC goed af. AZ&PC behaalde de afgelopen dagen 14 nationale titels, 7x zilver en 4x brons.

  » Lees meer
 • 31 januari 2015

  NJJKkb 2015 Amsterdam- Sessie IV&V- 6 titels voor AZ&PC

  Dag 3 van het NJJK korte baan in Amsterdam was wederom een groot succes voor AZ&PC Amersfoort. In het Sloterparkbad gaf Ben Schwietert een one-man-show door drie titels te pakken. Kirill Hrabcuns pakte de titel op de 100m rugslag en Lisa Kruger was bij de paralympische onderdelen tot twee maal de beste.

  » Lees meer
 • 30 januari 2015

  NJJKkb 2015 Amsterdam- Sessie II&III- Schwietert een klasse apart!

  In een volgepakt Sloterparkbad werden in Amsterdam sessie 2 en 3 van het NJJK korte baan afgewerkt. Ben Schwietert was een klasse apart en won op spectaculaire wijze de 100m vlinderslag en 50m vrije slag. Kirill Hrabcuns en Wietse Waninge wonnen ook eremetaal.

  » Lees meer
 • 29 januari 2015

  NJJKkb 2015 Amsterdam- Sessie I- Lisa Kruger pakt goud op 400m vrije slag

  Donderdagmiddag begonnen voor de junioren en jeugd zwemmers het NJJK korte baan. Tijdens de eerste zwemsessie werden er alleen lange afstanden gezwommen(400m, 800m, 1500m vrijeslag). Namens AZ&PC kwamen Bas Morelissen en Sebastiaan van der Meer aan de start.

  » Lees meer
 • 28 januari 2015

  AZ&PC klaar voor NJJK!

  Vanaf donderdag 29 januari tot en met zondag 1 februari gaan de zwemmers AZ&PC de strijd aan met hun leeftijdsgenoten tijdens de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen te Amsterdam. In het Sloterparkbad maakt Ben Schwietert zijn comeback na een blinde darm ontsteking.

  » Lees meer
 • 26 januari 2015

  Veel titels voor AZ&PC tijdens ONMK korte baan

  AZ&PC was afgelopen weekend present tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen korte baan te Heerenveen. AZ&PC behaalde door de prestaties van de masters een 2e plaats in het medaille klassement. Edwin van Norden was één van de uitschieterts door het behalen van een Europees Master Record.

  » Lees meer
 • 18 januari 2015

  AZ&PC loopt averij op tijdens 3e competitie ronde

  Zondag 18 januari 2015 werd er in Eindhoven de derde competitie ronde van het seizoen afgewerkt. Voor de junioren en jeugd zwemmers van AZ&PC was het de laatste kans om limieten te behalen voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen welke eind januari wordt gehouden in Amsterdam. AZ&PC dat uitkomt in de hoofdklasse competitie van de KNZB zwom deze ronde tegen PSV Eindhoven, MNC Dordrecht en De Zeeuwse Kust uit Vlissingen.

  » Lees meer
 • 17 januari 2015

  Culemborg onveilig gemaakt door strijdlustige zwemmers

  Afgelopen zaterdag 17 januari werd deel drie van de regiocompetitie gezwommen in Culemborg. AZ&PC-de Amer was vertegenwoordigd met AZ&PC-de Amer Team I & II bestaande uit gemotiveerde zwemmers van alle leeftijdscategorieën. Na een griepgolf in het land was het nog een aardig gepuzzel om alle zieke zwemmers te vervangen. Het is gelukt en de aanwezigen waren vol goede moed om het weer pr's te laten regenen.

  » Lees meer
 • 27 november 2014

  Amersfoorts Sportgala 2014- Fabian Beimin Sportman van het Jaar!

  Op donderdag 27 november jongstleden werd in het Leerhotel het Klooster het 5e Amersfoorts Sportgala georganiseerd. Voor de taak als presentator was het net als vorig jaar gelukt Jeroen Stophorst te strikken, wat alvast voor een fantastische sfeer zorgde.

  » Lees meer
 • 25 november 2014

  Minioren AZ&PC- de Amer winnen Club Meet van Utrecht

  Tijdens de regionale Minioren Club Meet zwemmen de jongste zwemmers van de provincie in een wedstrijd waarin bij elk geboortejaar de snelste zwemmer meetelt. Omdat AZ&PC- de Amer veel jonge zwemmers heeft werd er met maar liefste twee volledige teams ingeschreven.

  » Lees meer
 • 17 november 2014

  AZ&PC naar 3e plaats in Hoofdklasse competitie

  Op zondag 16 November 2014 werd in Dordrecht de tweede competitieronde van het seizoen afgewerkt. AZ&PC is door de goede resultaten van de 2e ronde van een 5e plaats naar een 3e plaats gestegen in de competitie. De club uit Amersfoort ging in ronde 2 de strijd aan met MNC Dordrecht, WVZ Zoetermeer en De Zeeuwse Kust uit Vlissingen.

  » Lees meer
 • 16 november 2014

  AZ&PC-de Amer Team 1 pakt koppositie in 2e klasse regio midwest

  In de eerste ronde eindigde de ploeg van AZ&PC- de Amer 1 als 5e in de 2e klasse. Er waren toen een aantal afmeldingen. Deze ronde met een complete ploeg liet zien waar de ploeg toe in staat is: de 1e plaats biedt volop perspectief voor promotie naar de 1e klasse. De 2e ploeg doet het goed in de middenmoot van de 3e klasse. Ook hier een sterke verbetering ten opzichte van de eerste ronde!

  » Lees meer
 • 15 november 2014

  Nominaties voor AZ&PC zwemmers

  Donderdag 27 november vindt het Sportgala 2014 plaats in het Leerhotel. Tijdens de sportgala worden alle medaille winnaars van het NK gehuldigd. Na de huldiging worden de titels voor Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, en Sportploeg.

  » Lees meer
 • 15 november 2014

  ONK kb 2014 Tilburg - Paralympics

  Naast de A-selectie senioren van AZ&PC deed de paralympische ploeg ook mee aan de ONKkb 2014 te Tilburg. Namens het team dat onder leiding staat van Mark Faber en Sander Nijhuis deden de volgende AZ&PC zwemmers mee: Magda Toeters, Marlou van der Kulk, Lisa Den Braber, Lisa Kruger, Romy Panters, Michaels Schoenmaker en Thijs van Hofweegen.

  » Lees meer
 • 14 november 2014

  ONK kb 2014 Tilburg dag 3- Titel voor Beimin en zilver voor estafette heren

  De laatste dag van het ONK korte baan in Tilburg was een goede dag voor Team AZ&PC. Net als voorgaande dagen waren er veel finales en medailles. Tom Rikhof kan met AZ&PC terugkijken op een zeer geslaagd ONK!

  » Lees meer
 • 13 november 2014

  ONK kb 2014 Tilburg dag 2- Geen titel wel podium plaatsen

  Dag 2 van het ONK korte baan was voor AZ&PC wederom een dag met veel finaleplaatsen. Vooral de schoolslag nummers zijn wij goed vertegenwoordigd.

  » Lees meer
 • 12 november 2014

  ONK kb 2014 Tilburg dag 1- Estafette heren pakken goud

  Vrijdag 7 november was het voor AZ&PC dan zo ver. In het nieuwe zwembad de Drieburcht te Tilburg werd het ONK korte baan 2014 afgewerkt. Het zwembad is pas 10 maanden open en is van dezelfde architect als ‘ons’ nieuwe zwembad. AZ&PC kende een goede start van het toernooi!

  » Lees meer
 • 27 oktober 2014

  AZ&PC Clinic groot succes!

  Op zaterdag 25 oktober om 8 uur ’s ochtends stroomde het Amersfoortse Sportfondsenbad vol met 63 enthousiaste jeugdige talenten van heinde en verre, tot uit Borculo (Achterhoek), en Nijverdal (Salland) kwamen mensen samen voor de eerste clinic van het seizoen door AZ&PC Amersfoort.

  » Lees meer
 • 12 oktober 2014

  AZ&PC na 1e ronde knap 5e in hoofdklasse

  In de landelijke Hoofdklasse van de wedstrijdzwemmen werd zondag 12 oktober 2014 in het Sportfondsenbad in Amersfoort deel 1 afgewerkt door WVZ uit Zoetermeer, De Columbiaan uit Voorhout en AZ&PC uit Amersfoort.

  » Lees meer
 • 06 oktober 2014

  Drie Clubrecords sneuvelen tijdens Limietwedstrijd

  Ben Schwietert en Milan ten Broek toonden aan in vorm te zijn door Clubrecords te verbeteren en paralympische zwemsters zwemmen "reguliere" limieten voor ONK in Tilburg.

  » Lees meer
 • 05 oktober 2014

  AZ&PC minioren beginnen seizoen goed

  Minioren beginnen seizoen met veel ereplaatsen, persoonlijke records en hoopvolle tijden voor de aankomende wedstrijden tijdens deel I van het Miniorencircuit in het Sportfondsenbad te Amersfoort.

  » Lees meer
 • 02 oktober 2014

  AZ&PC Heren senioren winnen NEK

  Zowel de heren senioren als de junioren werden op zondag 28 september 2014 Nederlands Estafette Kampioen. De 60e editie van de NK estafette werd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven gehouden.

  » Lees meer
 • 15 september 2014

  Clubkampioenschappen 2014 AZ&PC

  Traditie getrouw vonden op de tweede zaterdag van het nieuwe zwemseizoen de clubkampioenschappen van AZ&PC plaats in het Sportfondsenbad (25m) te Amersfoort. Bij de senioren was de titel een prooi voor Tony Cox en Milou Schraverus

  » Lees meer
 • 09 september 2014

  Presentatie Sportcomplex Hogekwartier

  Dinsdag 9 september was het dan zo ver, na lang wachten op de onthulling, werden de plannen voor het nieuwe topzwemcentrum in Amersfoort onthuld

  » Lees meer
 • 15 augustus 2014

  Esmée Bos vertrokken naar Nanjing(China)

  Maandag 11 augustus is AZ&PC zwemster Esmée Bos vertrokken naar Nanjing (China). In Nanjing gaat Bos samen met 41 talentvolle Nederlandse sporters meedoen aan de Jeugd Olympische Spelen. Het programma van de spelen bestaat uit 14 sporten en alle 204 landen die lid zijn van het IOC nemen deel aan het toernooi. Zuid-Soedan is nog niet meegerekend, die doen mee onder de vlag van het IOC

  » Lees meer
 • 24 juli 2014

  Rubriek: "10 vragen aan" Marlou van der Kulk

  Deze week in onze rubriek de "10 vragen aan" stellen wij vragen aan Marlou van der Kulk . Deze zwemster van AZ&PC heeft zich tijdens de Swimcup in Eindhoven weten te kwalificeren voor het EK Paralympisch zwemmen in Eindhoven 4 t/m 10 augustus.

  » Lees meer
 • 17 juli 2014

  Rubriek: "10 vragen aan" Micheal Schoenmaker

  Deze week in onze rubriek de "10 vragen aan" stellen wij vragen aan Micheal Schoenmaker . Deze zwemster van AZ&PC heeft zich tijdens de Swimcup in Eindhoven weten te kwalificeren voor het EK Paralympisch zwemmen in Eindhoven 4 t/m 10 augustus.

  » Lees meer
 • 15 juli 2014

  Nabeschouwing: EJK Dordrecht 2014

  AMERSFOORT - Tijdens de Europese Jeugd Kampioenschappen zwemmen die van 9-13 juli in het 50m Sportboulevardbad in Dordrecht werden gehouden heeft Lisa Kruger twee maal zilver en eenmaal brons behaald in de paralympische klasse S10.

  » Lees meer
 • 10 juli 2014

  Rubriek: "10 vragen aan" Chantal Molenkamp

  Deze week in onze rubriek de "10 vragen aan" stellen wij vragen aan Chantal Molenkamp.Deze zwemster van AZ&PC heeft zich tijdens de Swimcup in Eindhoven weten te kwalificeren voor het EK Paralympisch zwemmen in Eindhoven 4 t/m 10 augustus.

  » Lees meer
 • 07 juli 2014

  Derde editie combikamp wederom een daverend succes!!

  Voor het derde jaar op rij zijn zwemmers van AZ&PC, De Haaien en De Duinkikkers afgelopen weekend gezamenlijk op kamp geweest. Nadat het kamp begon met een zwemtraining in het Sportfondsenbad, verbleven de zwemmers het gehele weekend op het kampterrein ‘Vlieg’ van de YMCA Leusden. Met in totaal 65 zwemmers en 5 zeer strenge begeleiders was het kampterrein lekker gevuld. Vrijdagmiddag had de kampleiding al het één en andere versierd in het Hollandse kamp. Iedere tent kreeg echter ook nog twee lijnen met vlaggetjes, waarmee ze hun tent rood-wit-blauw mochten versieren.

  » Lees meer
 • 07 juli 2014

  Bas Morelissen pakt brons op de 1km tijdens de Harense Smid

  Het openwater seizoen is al een aantal weken bezig, namens AZ&PC deed Bas Morelissen afgelopen weekend mee aan de 21ste Harense Smid zwemrace te Oss. Op de 1000m vrijeslag junioren 1-2 wist Bas naar een 3e plaats te zwemmen in een tijd van 14:04.35.

  » Lees meer
 • 03 juli 2014

  Rubriek: "10 vragen aan" Esmée Bos

  Onze nieuwe rubriek "10 vragen aan" legt wekelijks een AZ&PC wedstrijdzwemmer een aantal vragen voor. In de vorige editie van de "10 vragen aan" stelden wij vragen aan Peter Rothengatter. In de vierde editie stellen wij vragen aan Jeugd Olympische Spelen deelneemster Esmée Bos. Deze zwemmer van AZ&PC heeft zich tijdens de Swimcup in Eindhoven weten te kwalificeren voor het JOS in Nanjing(China) 16 tot en met 28 augustus 2014.

  » Lees meer
 • 29 juni 2014

  Goud voor Kirill Hrabcuns tijden Jaargangfinale 2014

  AMERSFOORT - Op 29 juni 2014 werden de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor minioren zwemmers van 8 tot 12 jaar gehouden in het Sportboulevard 50m bad in Dordrecht. AZ&PC kwam met een kleine ploeg van 5 zwemmers aan de start en bond de strijd aan met 300 zwemmers van ruim 100 verenigingen.

  » Lees meer
 • 29 juni 2014

  AZ&PC succesvol op alternatieve NK Sprint

  AMERSFOORT - Tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen in het Amsterdamse Sloterparkbad het afgelopen weekend (28 en 29 juni) werd er door de senioren van AZ&PC nog knap gepresteerd. In de ochtend werden de series van de Speedo Fast Water Meet gezwommen en aan het einde van de middag de finales. Als intermezzo stond de Dolfijn Fast Season Finish op het programma.

  » Lees meer
 • 28 juni 2014

  Europees Master Record tijdens TELSTAR vrijeslagfestijn

  AMERSFOORT - De "salamasters" van AZ&PC verzorgden de ouverture van het Telstar Vrijeslagfestijn zaterdag 28 juni en gaven dit extra glans door een dubbel Europees Master Record te zwemmen.

  » Lees meer