4e AZ&PC clinic een groot succes!

zondag 26 april 2015

Op zaterdag 25 april 2015 stond de 4e en een na laatste AZ&PC zwem clinic van het seizoen op het programma. Gedurende deze clinic werd de borstcrawl behandeld, in 4 stations met specifieke aandacht op essentiële onderdelen van de slag per station. Ruim 60 jeugd zwemmers uit de regio kwamen in de vroege ochtend naar Amersfoort voor een 2 uur durende clinic.

Onder begeleiding van enkele borstcrawl specialisten zoals Ben Schwietert( meevoudig NK Jeugd kampioen) en Jurjen Willemsen werden de zwemmers 2 uur lang de perfecte borstcrawl aangeleerd. In een routerend systeem kwamen de deelnemers langs 4 stations.

Bij het eerste station behandelden Stijn van Aken en Jurjen Willemsen de beenslag, zowel de borstcrawlbenen als de onderwaterfase. Er werd hier speciaal op gelet dat de timing klopte, en dat de downkick efficiënt was. Het tweede station werd gegeven door Ben Schwietert, Daniel Buijs en Jelle Blankestijn, hier was het aandachtspunt de overhaal en de insteek, de specialiteit van Ben Schwietert. De toekomstig topzwemmer vertelde met passie over het belang van een goede insteek om snelheid te kunnen maken. Ondersteund door z’n compagnons gingen de cursisten met sprongen vooruit.  Vervolgens roteerden de kinderen door naar wrikken- gegeven door Wietse Waninge, Larissa Brak en Josha van den Elzen. Er was hier specifiek gekozen voor de aanwezigheid van schoolslagspecialisten, aangezien deze een zeer goed watergevoel- noodzakelijk voor het wrikken- moeten hebben. Het laatste station werd beheerd door Kasper Leeuw en Huub van Houwelingen, hier werd de kinderen een uitdagende serie coördinatieoefeningen voorgeschoteld.

Lia Dekker gaf tijdens de zwemclinic een mooie presentatie over sportvoeding. Door middel van een stappenplan legde Dekker alles uit wat nodig is om het maximale uit de voeding te halen. Aan de hand van de presentatie kwamen interessante punten naar voren waar de ouders onderling over gingen discussiëren.

Zaterdag 6 juni 2015 organiseert AZ&PC de haar laatste zwemclinic van het seizoen! Tijdens de 5e zwemclinic zijn alle senioren zwemmers van AZ&PC aanwezig om een start en keerpunt special te geven.

Wilt u meer weten over de AZ&PC clinics of wilt u een clinic op uw vereniging, dan kunt u ons bereiken via clinics@azpc.nl of http://www.azpc.nl/wedstrijdzwemmen/azpc-clinic/ .